Szőlős rétes pezsgősodóval

90 perc 6

Elkészítés

  1. A töltelékhez a tojásokat a cukorral, a citrom héjával és egy csipet sóval jól elkeverünk. Ha kifehéredett, akkor hozzáadjuk a lisztből és a darált dióból álló keveréket, ezután belekeverjük az olvasztott joghurtos vajat és a kimagozott szőlőt, ezzel a töltelékünk készen is van!
  2. A réteslapokat megkenjük vajjal, egymásra helyezzük, majd megtöltjük és feltekerjük. 160 fokra előmelegített sütőben egy órán át sütjük őket, közben ne feledjük kenegetni a tetejüket olvasztott vajjal.
  3. Amíg a rétes sül, készítsük el a pezsgősodót. A tojássárgájákat és a cukrot a pezsgővel vízgőz felett keverjünk habosra. Kevés fahéjjal és/vagy szegfűszeggel fűszerezhetjük.
  4. Ezután forgassuk bele a nem teljesen kemény habbá felvert habtejszínt. A sodót a felszeletelt rétes mellé kínáljuk.

Hozzávalók: