Málnapálinkás cupcake

20-25 4

Elkészítés

  1. A málnapálinkát, az epret és az erdei gyümölcsöket 2 ek cukorral helyezzünk fel a tűzhelyre és 5 percig főzzük őket. A gyümölcsöket szűrjük le, és csöpögtessük le jó alaposan, a pálinkalét pedig tegyük félre.
  2. Amíg a gyümölcsök lecsöpögnek, egy edényben a cukrot keverjük ki habosra a vajjal, adjuk hozzá a sütőporos lisztet, ezután pedig a tojásokkal keverjünk homogén állagúra, és keverjük hozzá a vaníliás cukrot.
  3. A masszához adjuk hozzá a gyümölcsöket, adagoljuk őket muffin sütőformákba és 170 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20-25 percig. 
  4. Verjük kemény habbá a Meggle Cukrászhabot, amelyhez a végén apránként adjuk hozzá a félretett pálinkalét.
  5. A megsült muffinok tetejét habzsák segítségével díszítsük, tetejére pedig helyezzünk egy-egy szem epret és/vagy erdei gyümölcsöt.

Hozzávalók: